A haj a nyár elmúltával gyakran szenved el sérüléseket a naptól, víztől, vagy éppen a tengerparti homok szárító hatásától, amelyet nem árt komolyan venni, és a megfelelő módon kezelni.Nagyon fontos az alapos hajmosás és a hajszárítás! Nemcsak nyáron kell odafigyelni a hajunkra, az izzadás vagy az erős UV-sugárzás miatt, hanem ősszel is, hiszen ilyenkor is igényli a fejbőrünk, hogy tiszta legyen. Lényeg, hogy mindig a hajunknak megfelelő, termékeket válasszunk. Langyos vízzel (semmiképp se legyen túl meleg) öblítsük le a sampont, aztán jöhet a pakolás. Akinek zsírosabb a haja, csak a haj végére kenje. Bugyoláljuk jól be, mert a melegben a hatóanyag jobban felszívódik. Hagyjuk rajta 20 percig. Ne dörzsöljük meg túl erősen a törölközővel.Közvetlenül hajmosás után ne menjünk ki az utcára. Egy óra legalább teljen el, mert a hidegben könnyen megfázhat a fejbőrünk, ennek következtében korpás lesz és kihullhat.Ősszel gyakrabban előfordul, hogy hullik a hajunk. Napi 50-100 hajszál kihullása még normális hajveszteségnek számít, ám amikor ennél jóval több szál hullik ki, és hosszabb ideig áll fenn a probléma, érdemes utánajárni az okoknak.Ezek közül az egyik a vitaminhiány lehet. A test felkészülése a hideg időszakra vitamin- és ásványianyag-hiányt okozhat. A hajhagymák ennek következtében meggyengülnek, és a hajszálak könnyebben kihullanak.A haj egészségére nagy befolyással van a táplálkozás, ha nem is rögtön, de egy idő után meglátszik, ha a test hiányt szenved ásványi anyagokban és vitaminokban.A B-vitaminok erősítik és táplálják a hajat, szabályozzák a faggyútermelést, és aktiválják a hajhagyma anyagcsere-folyamatait. Ha nincs elegendő vas a szervezetben, a haj hullani kezd.A haj fő alkotórésze a keratin. Ez a szaruszerű anyag túlnyomórészt a sejt alapanyagát adó fehérjéből épül fel. A fehérjedús táplálkozás tehát nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a haj erős legyen.A réz javítja a haj szerkezetét, hiányában a haj töredezik. A teljes kiőrlésű termékek, a hüvelyesek, a dió, a mogyoró, az aszalt gyümölcsök és az élesztő tartalmaz sok rezet.A cink sok enzimet aktivál, így jó hatással van a bőrre, a hajra és a körömre is. Serkenti a haj növekedését, az új hajsejtek képződését. Óvja a hajhagymákat a gyulladástól, segít a fejbőr egészségének megőrzésében. Különösen sok cinket tartalmaz a hús, a tojás és a sajt.A B vitaminok családjába tartozó biotin /H-vitamin/ részt vesz a fehérjék, zsírok és szénhidrátok anyagcseréjében. Jótékonyan hat a haj, a bőr és a köröm állapotára. Hiányában hajhullás alakulhat ki. Természetes forrásai: sörélesztő, tojássárgája, diófélék, máj.
Gyógyszertárunkban különféle hajvitaminok, samponok és pakolások közül választhat. Továbbá minden hónap első szerdáján igénybe veheti ingyenes hajvizsgálatunkat. Kérjen időpontot és tanácsot kollégáinktól személyesen vagy telefonon! Most a Glamour napok keretében még kedvező áron próbálhatja ki dermokozmetikumainkat!